Кількість
|
Вартість
|
||
|
У макове насіння входить велика кількість рослинного білка, харчового волокна, вітаміни А, В1, В2, ніацин, В4, В6, С, С, Е, мінерали: кальцій, калій, натрій, магній, мідь, фосфор, залізо, цинк, селен, марганець.
Насіння мака використовують як начинки для виготовлення хлібобульних виробів, блінів, пирогах і запіканок. Ними посипають шпильки, кекси, торти.
З макових зерен отримують олію, яку використовують для консервування, виготовлення кондитерських виробів, фармацевтів і парфумів.
Насіння мака очищає судини від холестерину, поліпшує травлення, заспокоює нерви, допомагає боротися з безсонням, полегшує стан під час бронхітів, поліпшує рівень гемоглобіну та зміцнює кістки.